Update stand van zaken Overduin

16 oktober '23

Overduin wordt een duurzame woonwijk op een bijzonderde plek. Een plek waar we een fijn leefklimaat voor mens en dier in de gebouwde omgeving gaan realiseren. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen van plan Overduin. Benieuwd wat de status is? Je leest het hier.

Landschappelijke onderzoeken

Er zijn landschappelijke onderzoeken gedaan over bodem- en watergestuurd ontwikkelen. Een must omdat dit bijzondere, landschappelijke gebied alle aandacht verdient en het ontwerp en inrichting zoveel mogelijk moet aansluiten bij de landschappelijke kenmerken. Door vanaf de start van een project al natuurinclusief te ontwerpen ontstaat een hoogwaardige leefomgeving. Natuurinclusief bouwen zorgt voor kwalitatief betere en mooiere integratie van natuurinclusieve maatregelen in de bebouwde omgeving en een gezonde, toekomstbestendige leefomgeving voor mens en dier. Een fijne plek dus voor iedereen.

Architecten selectie

Het selecteren van een architect is bepalend voor de uiteindelijke vormgeving van het gebouw. Een succesvolle samenwerking tussen opdrachtgever, architect en ontwerpopgave is van essentieel belang voor een goed eindresultaat. We hebben inmiddels 3 architecten geselecteerd namelijk: Van Egmond, Van Manen en Vakwerk. Wij vertrouwen erop dat dit team een goede match is om het ontwerp verder te gaan uitwerken.

Prognose

Zoals je leest wordt er achter de schermen druk gewerkt aan plan Overduin. Als alles volgens planning verloopt verwachten we met fase 1 voor de zomer van 2024 te starten met de verkoop van de woningen. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je onderaan de pagina in en je ontvangt het laatste nieuws.

Wanneer start de bouw? Bekijk planning
Meer weten? Visie Overduin