Bereikbaarheid Overduin

Overduin ligt op een unieke locatie, direct achter de duinen: met het strand op 10 minuten fietsen. Ideaal voor een lekkere strandwandeling en je bent er zó. Wil je even een terrasje pakken in de stad? In nog geen 15 minuten ben je met de auto in Alkmaar. Liever de handen even vrij en met de trein, kan ook! Het station van Heiloo ligt op nog geen 5 kilometer afstand van het sfeervolle Overduin.

Met de auto

Egmond aan den Hoef ligt tussen Egmond aan Zee en het poldergebied Egmondermeer, ten zuidwesten van Alkmaar. De belangrijkste verkeersaders voor het dorp zijn de N511, de N512 en de Heilooër Zeeweg. Je kunt Egmond aan den Hoef met de auto bereiken:

  • Vanuit Alkmaar via de N512 door de Egmondermeer (15 minuten)
  • Vanuit Castricum en Egmond-Binnen via de N512 langs de duinen (resp. 15 en 7 minuten)
  • Vanuit Bergen via de N511 langs de duinen (15 minuten)
  • Vanuit Heiloo via de Heilooër Zeeweg (10 minuten)
image alt

Openbaar vervoer

Vanaf station Heiloo en Alkmaar is Egmond aan den Hoef per bus bereikbaar. Het dichtstbijzijnde treinstation is het NS-station Heiloo, op minder dan 5 kilometer. Vanaf hier stap je op de trein naar Alkmaar en Den Helder, Haarlem of Nijmegen.

Op mooie zomerdagen

Omdat de populaire badplaats Egmond aan Zee slechts via 1 weg bereikbaar is, kunnen er op mooie zomerdagen files ontstaan op de wegen naar Egmond aan den Hoef. Met mooi weer, kun je er dus iets langer over doen om Overduin te bereiken. Maar dan woon je wel in een groene- en bloemrijke buurt met de duinen in je achtertuin. Bovendien fiets jij vanuit jouw huis de file zó voorbij naar het strand.

Wat wordt de sfeer van de wijk? Visie Overduin
Voldoende winkels, scholen en restaurantjes Voorzieningen in de buurt