Groene omgeving met alle voorzieningen dichtbij

In het knusse dorp Egmond aan den Hoef heb je alle voorzieningen binnen handbereik. Zo zijn er voldoende winkels voor de boodschappen, cafés en restaurants, scholen en kinderopvang, sportvoorzieningen, en een dorpshuis als plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor kinderen vind je allerlei leuke speeltuinen en zelfs een indoor speelparadijs. Wil je uitgebreider winkelen dat kun je een bezoekje brengen aan het naastgelegen Egmond aan Zee. En je bent ook zo in de heerlijke winkelstad Alkmaar, dat op 15 minuten rijden ligt. Lekker ontspannen wonen, met alles in de buurt.

image alt

Winkelen

Voor de dagelijkse boodschappen vind je vlakbij Overduin, aan de Nieuwe Egmonderstraatweg een Albert Heijn. Lekker dichtbij en de supermarkt heeft ruime openingstijden, 7 dagen per week. Ook vind je in het dorp onder meer een ambachtelijke slager, een visboer met dagelijks verse vis, bakkerij Soulcake met de heerlijkste taarten, een bouwmarkt en een bloemenwinkel.

Horeca: ontbijt, lunch tot diner

Als je even lekker buiten de deur wilt eten dan vind je verschillende restaurants dichtbij Overduin voor ontbijt, lunch of diner. Bij Creighton’s restaurant voel je je direct thuis door de relaxte sfeer. Hier kun je binnen óf op het gezellige terras terecht voor een kop koffie met taart, uitgebreide lunch, high tea, borrel met plank of diner. Kosteluk is net zo uitnodigend mét een groot terras en heeft ook een uitgebreide menukaart. Voor een Italiaanse proeverij moet je zijn bij Pizzeria Trattoria Da Nicola of Casa Serrano. Als je gezellig wil aanschuiven voor een borrel dan kun je naar Proeflokaal Brouwerij Egmond gaan. Voor een ruimer aanbod van winkels en horecagelegenheden kun je ook terecht in het om de hoek gelegen Egmond aan Zee en daar een visje eten aan zee.

Scholen en kinderopvang

Egmond aan den Hoef heeft 2 basisscholen: de katholieke St. Jozefschool en O.B.S. De Boswaid. Ietsje verder, in Egmond aan Zee en Egmond Binnen, zijn nog een aantal basisscholen. Bij de St. Jozefschool vind je ook ’t Jozefslothe, met een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal ’t Peuterslot en BSO Ondersteboven. Ook in De Boswaid is een peuterspeelzaal gevestigd. Genoeg opties voor je kinderen dus!

Sport, muziek, theater

In dorpshuis De Hanswijk, een locatie met maar liefst 640 m2 aan zalen, wordt van alles georganiseerd. Je kunt hier terecht voor verschillende activiteiten, zoals theater-, toneel- en muziekvoorstellingen, diverse dans- en expressieworkshops, bijeenkomsten of vergaderingen. Daarnaast heeft het dorpshuis een prachtige foyer en een sportzaal waar je kunt voetballen en volleyballen. Aan de Hogedijk vind je ook sportcomplexen voor de nodige beweging; voetbalvereniging Zeevogels en tennisvereniging Hogedijk. Lees je het ene boek na het andere? Dan kun je het beste naar bibliotheek Kennemerwaard in Egmond aan Zee.

Hoe ziet het vervolg er uit? Planning
Woon jij straks in Egmond? Egmond aan den Hoef