Natuurlijk wonen en leven bij zee

De voormalige gemeente Egmond ligt aan de uitgestrekte kust van Noord-Holland en behoort sinds 2001, samen met Schoorl, tot de gemeente Bergen. De meeste mensen denken dat Egmond één dorp is, maar niets is minder waar. De 'Egmonden' bestaat uit drie aparte dorpjes met elk hun eigen geschiedenis en tradities: Egmond aan Zee, Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef. In Egmond aan den Hoef realiseert BPD nu het plan Overduin, met circa 162 nieuwbouwwoningen, in een bijzondere en bij de omgeving passende architectuur .

image alt

Wonen in Egmond

Het woningaanbod in Overduin is zeer divers. Het aanbod betreft zowel rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen, vrijstaande woningen als toekomstbestendige woningen. Zowel in de koop- als huur. De huizen krijgen een bijzondere architectuur, geïnspireerd op veel voorkomende stijlen in het duinlandschap. Daarnaast wordt de wijk onderverdeeld in een aantal sfeergebieden, die voortkomen uit de ligging ten opzichte van de omgeving. Op die manier loopt het woongebied zo natuurlijk mogelijk over in haar omgeving. Wil jij wonen in Overduin?

Dit wil je niet missen!

Egmond is met name bekend om het zeedorpenlandschap in de duinen, het duinlandschap, de populaire badplaats Egmond aan Zee met de 37 meter hoge vuurtoren J.C.J. van Speijk en de halve marathon die elk jaar op de 2e zondag van januari wordt gehouden. Ook vinden er het hele jaar door talloze andere sportieve en gezellige evenementen plaats, zoals de mountainbikewedstrijd Egmond-Pier-Egmond, de sprookjesachtige avondtocht ‘Fjoertoer’ in november, het jaarlijkse driedaagse dorpsfeest ‘Egmond op z’n Kop’ en de Visserijdag Egmond in juni. Genoeg te doen!

image alt

De Hoef

Egmond aan den Hoef, ook wel ‘De Hoef’ genoemd, ligt op nog geen 2 kilometer afstand van Egmond aan Zee, aan de rand van de duinen. De perfecte plek om even uit te waaien op het strand. Maak een strandwandeling, een zomerse duik of een heerlijke wandeling door de duinen. Er is zoveel moois te zien en te ontdekken. En je wandelt zo het prachtige kilometerslange natuurgebied het Noordhollands Duinreservaat in. In de dorpskern van Egmond aan den Hoef is er ook genoeg te zien, zoals het Slot op den Hoef, gebouwd in de 11e eeuw, met haar omliggende weilanden, duinen, polder en in het voorjaar bollenvelden. De schilderachtige straatjes met huizen die zijn gebouwd in de 17e eeuw, de karakteristieke Noord-Hollandse stolpboerderijen, en het Slotkapel, waarvan het oudste deel stamt uit 1229, zijn ook een bezoek waard.

Wanneer start de verkoop? Nieuwbouwplanning Overduin
Benieuwd naar de ontwikkelingen? Naar het nieuws