Veelgestelde vragen informatieavond

13 december '22

In de drukbezochte participatie- en informatieavond van november was er de gelegenheid om vragen te stellen over de ontwikkelingen van Overduin in Egmond aan den Hoef. Staan de bouwplannen al vast? Wat voor soort woningen zijn er voorzien? En welke rol heeft duurzaamheid in dit gebied? In dit artikel zie je het overzicht van alle vragen en hun antwoorden.

Vraag en antwoord

Bij nieuwe ontwikkelingen in de buurt komen ook veranderingen. Om je een goed beeld te geven staan hieronder de belangrijkste vragen op een rijtje. 

150 wenskaarten ingevuld

Op 23 november 2022 hebben zo'n 360 geïnteresseerden en omwonenden de participatie- en informatieavond van Overduin bezocht. De bezoekers hadden de mogelijkheid om een wenskaart in te vullen over hun woonwensen of hun ideaalbeeld van de wijkinrichting, zoals bijvoorbeeld indeling van het openbaar gebied, speelinvullingen, wandelpaden, et cetera. In totaal is dit 150 keer gedaan. 

Circa 30% gaf aan de behoefte te hebben om te wonen met een slaap-/werkkamer op de begane grond. Daarnaast was er veel behoefte aan een duurzame woning of inrichting van de tuin en laadpalen op eigen terrein. Daarnaast is er zowel behoeft aan spelen, recreëren als ontmoeten in de openbare ruimte. 

Het projectteam neemt deze bevindingen mee in het ontwerp en bekijkt welke toepassingen mogelijk zijn.

Totaal overzicht vragen Overduin

Via deze link kan je de projectpanelen bekijken die op de participatie- en informatieavond werden getoond. Ben je benieuwd naar de overige vragen? Bekijk dan dit document met het totaaloverzicht. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan via onderstaand formulier.

Stel je vraag

Wanneer start de bouw? Bekijk planning
Meer weten? Visie Overduin