Natte voeten? Niet in Overduin!

17 juni '24

Het klimaat verandert en daarom wordt er in de ontwikkeling van Overduin op voorhand nagedacht over de waterhuishouding en groenvoorziening in het gebied. Zo vindt het (overtollige) water zijn weg én houd jij het droog!

image alt

Klimaatbestendige oplossingen

In Nederland krijgen we steeds vaker te maken met extreme regenbuien, zware stormen en hete zomers. Daar moet iets mee gebeuren, dus is het uitgangspunt in Overduin om de ecologische waarde te vergroten zodat nieuwe en oude diersoorten worden teruggebracht en de groenvoorziening wordt gemaximaliseerd. En dat doen we als volgt!

  • Groen heeft de overhand in de nieuwe wijk. Verharding wordt enkel aangebracht op de plekken waar het nut en noodzaak heeft in verband met de bereikbaarheid van de wijk.
  • Bij de inrichting van het openbaar gebied en privaat terrein wordt waterberging, vertraagde waterafvoer en waterdoorlatende verharding toegepast. Daarmee wordt het water binnen de wijk op een gecontroleerde manier opgeslagen.
  • In Overduin worden diverse bomen, hagen en planten aangeplant die verschillende diersoorten aantrekken. Dat zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit.
  • Ongeveer de helft van het totale plangebied bestaat uit natuurgebied, waterhuishouding en groenvoorziening. Historische duinrellen worden in ere hersteld en er worden diverse wadi’s toegevoegd.

image alt

Gecontroleerde wateropslag

Water is een belangrijk onderdeel in Overduin. Niet alleen functioneel maar ook esthetisch past het bij het gebied. We besteden daarom extra aandacht aan de waterhuishouding. Denk daarbij aan waterberging door middel van wadi’s en poeltjes en het verbeteren van historische duinrellen en het besparen van drinkwater. Door het (hemel)water in het gebied te behouden, blijft het bespaard en draagt het positief bij aan de bodemkwaliteit.

Op de hoogte blijven?

Heb jij interesse om binnenkort in Overduin te wonen? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief. Zo word je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en ben jij als eerste op de hoogte wanneer de verkoop start.

Wanneer start de verkoop? Nieuwbouwplanning Overduin
Benieuwd naar de ontiwkkelingen? Naar het nieuws