8x voordelen van wonen in het groen

20 juni '24

Parkachtige binnentuinen, collectieve moestuinen, groene speelplaatsen, terrassen midden in de natuur en wandelpaden in plaats van straten met auto’s. Een groene nieuwbouwwijk is niet alleen heerlijk om doorheen te wandelen en fietsen, maar ook gezond voor lichaam en geest. Weet jij wat groen met je doet? Wij vertellen je meer over de 8 voordelen van wonen in het groen!

image alt

1. Alleen al groen zien is goed

Wist je dat natuur om je heen zorgt voor meer geluk en minder stress? Alleen al het zien van de kleur groen, zorgt voor rust. Én het werkt ontspannend. Laat je dus heerlijk omringen door groen. Een korte wandeling of juist uren zwerven door de natuur, samen groenten kweken in de buurtmoestuin of veel planten zetten in je nieuwbouwwoning. Het helpt allemaal om je fitter en gezonder te voelen.

image alt

2. Je gaat automatisch meer bewegen

In een groene nieuwbouwwijk sta je volop in contact met de flora en fauna. De natuur is direct vanaf je voordeur voelbaar, ruikbaar en tastbaar. En daar wil je dan juist extra van genieten. Zeker met mooi weer. Fiets, skate, ren of struin door de wijk. Gezond én leuk.

3. Een sociaal vangnet is gezond

Eenzaamheid is een probleem van nu en van de toekomst. Gelukkig is er in jouw groene nieuwbouwwijk genoeg ruimte voor spontane ontmoetingen. Door alle wandelpaden, groene binnenhoven en speelplaatsen kunnen vriendschappen voor het leven ontstaan. Let maar op. Ga samen lekker sporten of wandelen in de wijk. Óf pak de fiets en verken de omgeving.

image alt

4. Het is goed voor je creativiteit

Veel groen om je heen geeft ruimte in je hoofd. Als je al een tijdje met een vraag of gedachte rondloopt, zorgt een frisse neus halen vast voor een andere kijk erop. Kinderen groeien in een groene nieuwbouwwijk van jongs af aan op met veel natuur om zich heen. Ze kunnen hier ongegeneerd ravotten. Goed voor hun creativiteit en het maakt ze een stuk milieubewuster.

5. Groen zorgt voor een rijke biodiversiteit

Hoe groener en diverser de woonwijk, hoe schoner de lucht. Wat weer zorgt weer voor een goede luchtkwaliteit in je nieuwbouwwoning. Én frisser water. En dat heeft weer allerlei gezondheidsvoordelen. Zet dus lekker de ramen open met lekker weer en snuif de gezonde lucht op.

image alt

6. Communitygevoel met de buurt

Met veel groen om je heen ga je er automatisch meer op uit. Weet je wat; waarom maak je er niet een sociale bezigheid van en start je een Ommetje app met je buurtjes. Twee vliegen in één klap. En wist je dat een dagelijks ommetje van minimaal 20 minuten al effect heeft op je hersenfitheid? Ga er lekker op uit en ontdek de mooiste wandelroutes.

image alt

7. Een goede bodemkwaliteit

Met een gezonde bodem kan het regenwater snel weg na een flinke hoosbui. Zo blijft de grond in balans. Maar het beschermt óók tegen extreme droogte en warmte. En met collectieve moestuintjes, een buurtkas of een heerlijke achtertuin is dat precies wat je wil. Verkeerde schimmels en bacteriën wil je natuurlijk niet!

image alt

8. Verkoelt in warme periodes

De klimaatopwarming wordt steeds zichtbaarder en voelbaarder. En dat merk je! Zomers en winter zijn een stuk onstuimiger. Gelukkig brengt veel groen in je wijk verkoeling op hete dagen. En dat is ook weer goed voor je planten. En zeg nou zelf: hoe fijn is het om een schaduwrijk plekje op te zoeken als de thermometer de 30 graden aantikt.

Wanneer start de verkoop? Bekijk planning
Meer nieuws? Bekijk het hier